Nepal: tips van insiders

VSO-vakdeskundigen wonen en werken vaak langere tijd in een land. Daardoor zien ze andere plekken dan de meeste toeristen. Ook weten ze vaak wat je vooral moet doen of eten om een land echt te leren kennen. Zij delen graag deze kennis en hun enthousiasme met jou zodat ook jij een mooie tijd hebt in het land waar zij via VSO kennis delen tegen armoede.

  • Dé favoriete plek van VSO’ers in Kathmandu om een lekker ontbijtje of een goede lunch te scoren, is Gaia Restaurant & Coffee Shop. Hier hebben ze niet alleen heerlijke fruitsalades maar ook verse sapjes en geweldige koffie.
  • Breng ook zeker een bezoekje aan Chitwan National Park! Een reis naar Chitwan kun je ter plekke voordelig boeken in Kathmandu. Het is ook zeker de moeite waard om te kijken naar een binnenlandse vlucht in plaats van een busrit. Dit kost vaak niet veel meer en het scheelt je een lange busrit.
  • Een must have voor wanneer je in Nepal bent is een goede pashmina. Ze verkopen op elke hoek in Thamel deze prachtige kasjmier sjaals. Niet alleen handig tegen al het stof maar ook goed te gebruiken om jezelf mee te bedekken in de tempels of als dekentje wanneer het afkoelt. Koop hem dus al aan het begin van je reis!
  • Vergeet vooral niet een paar momo’s te eten! Deze traditionele Nepalese snack is op veel menukaarten terug te vinden, ook in vegetarische variant.
  • November is een populaire reismaand voor Nepal vanwege het mooie weer en het heldere uitzicht op de bergen. Maar Februari en Maart zijn zeker net zo bijzonder. In deze maanden vinden namelijk het Holi-festival en Maha Shivaratri festival plaats, twee ultieme ervaringen voor je bucket list! De exacte datum van deze festivals hangt af van de maandstand.
  • Nepal is het perfecte land om een mooie trekking door de bergen te maken. Vooral het Annapurna circuit is goed haalbaar en erg mooi.
  • Ook de stad Pokhara is een bezoek waard. Vaar met de kleurrijke bootjes over het Phewa Lake. De 45 minuten durende trekking naar de World Peace Stupa is voor iedereen goed te doen en beloont je met een prachtig uitzicht over Pokhara.
  • VSO’ers in Nepal trakteren zichzelf af en toe op een welverdiende massage, vooral aan te raden na een trekking of lange busreis. Ons favoriete plekje is de Seeing Hands Clinic in Thamel Kathmandu, Lalitpur of Pokhara. Seeing Hands is een sociale onderneming die werkgelegenheid biedt aan blinden en slechtzienden door ze op te leiden tot professionele massagetherapeuten.
  • Wanneer je souvenirs wil kopen in Nepal is het slim om dit heel vroeg op de dag te doen. Verkopers hechten veel waarde aan de eerste verkoop van de dag en willen graag zo vroeg mogelijk hun eerste koop maken. Dit kun je dus goed gebruiken in je prijsonderhandeling!

Als professional werken in Nepal?

Met het delen van kennis, leggen VSO-ers en hun collega’s samen de basis voor een blijvende verandering. Dat is de VSO-aanpak. Kennis delen vraagt om mensen die zich daarvoor willen inzetten. Die vol enthousiasme soms wel 2 jaar van hun leven geven om echt iets te bereiken. Lijkt het je interessant een periode in Nepal te werken? Jouw kennis te delen en je eigen werkervaring te verbreden? Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor werken in Afrika en Azië of meld je aan voor de nieuwsbrief van VSO.

Zoek vacatures