Na je pensioen werken in het onderwijs in het buitenland

Je bent een enorm ervaren leerkracht en zo vlak voor je pensioen wil je jouw ervaring inzetten door te gaan werken in een ontwikkelingsland. Daar wil je met de leraren van de toekomst werken aan beter onderwijs. Als onderwijskundige krijg je bij VSO de kans je deskundigheid en ervaring voor 1 of 2 jaar te delen met vakgenoten in Afrika en Azië. VSO biedt je professionele training en ondersteuning rondom je uitzending.

Ga bijvoorbeeld aan de slag als Primary Teacher of Teacher Trainer. In deze baan train je collega onderwijzers en medewerkers op het gebied van (digitale) leermethoden en middelen. Hierdoor kunnen steeds meer kinderen toegang krijgen tot goed onderwijs. Je bent werkzaam op een lokale basisschool of PABO waar je zowel docenten als studenten leert hoe ze kindgericht onderwijs kunnen geven.

Heb je ervaring in het speciaal onderwijs? Dan is Special Needs Education Specialist misschien iets voor jou. Je traint onderwijzers in nieuwe werk- en lesmethoden en de manier waarop zij lesstof aanbieden. Dit om kinderen met een speciale leerbehoefte goed te kunnen begeleiden en het voor álle kinderen mogelijk te maken om naar school te gaan.

Wij zijn altijd op zoek naar goede managers, want: goede managers, goed onderwijs! Als School Management & Leadership Advisor stel je lesprogramma’s op en ondersteun je bij evaluaties en bij verbeteren van de managementvaardigheden van bijvoorbeeld schoolhoofden. Je geeft trainingen ter verbetering van kwaliteit van leiderschap en management.

Minimale eisen

Om deze functies goed uit te kunnen voeren, heb je een afgeronde PABO opleiding en minimaal 5 jaar ervaring in het basisonderwijs (voornamelijk onderbouw en/of voor- en vroegschoolse educatie). Bijvoorkeur heb je ervaring met tablet- en digitaal onderwijs, projectmanagement, verslaglegging en het trainen van (collega) docenten.

Wil je meer weten?

  • Bekijk in onze vacaturebank of er een vacature voor je bij zit.
  • Maak een job alert aan en ontvang direct alle nieuwe banen in jouw vakgebied in je mailbox!
  • Solliciteren via VSO gaat net iets anders dan normaal. Lees de tips om je kansen te vergroten.
  • Vraag ons persoonlijk advies. Vul je gegevens in en we nemen binnen één week contact met je op. We bekijken dan samen de mogelijkheden.
  • Lees de verhalen uit het veld.

Zoek vacatures