Plannen om te emigreren

Buiten Nederland wonen en werken, voor korte of langere tijd. Een droom van veel mensen. VSO biedt mooie banen in Afrika en Azië. Bij lokale organisaties die zich inzetten voor betere scholen, gezondheidszorg en werk & inkomen. Door jouw vakkennis te delen, maak je dus ook dromen van andere mensen waar. Een mooie manier van emigreren!

Met het delen van kennis, leggen VSO-ers en hun collega’s samen de basis voor een blijvende verandering. Dat is de VSO-aanpak. Kennis delen vraagt om mensen die zich daarvoor willen inzetten. Die vol enthousiasme soms wel 2 jaar van hun leven geven om echt iets te bereiken. Lijkt het je interessant een periode in het buitenland te werken? Jouw kennis te delen en je eigen werkervaring te verbreden? Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor werken in Afrika en Azië. Of steun financieel zodat professionals als Eveline en Flip hun kennis kunnen delen.

Eveline Jansen

Eveline is PhD Researcher en werkte als vakdeskundige in Cambodja.

“Ik houd enorm van reizen, maar ik besefte ook dat ik niet altijd op doorreis wilde zijn. Ik wilde liever ergens een langere tijd werken en er iets duurzaams opbouwen. Toen een vriendin me attent maakte op deze functie in Cambodja, heb ik meteen gesolliciteerd”.

Flip de Haan

Flip is tuinbouwkundige en werkte als vakdeskundige in Malawi.

“Kennis delen vormt wat mij betreft de kern van ontwikkelingswerk. Ik begon in 1971 en het heeft m’n leven verrijkt. En dat plezier in mijn werk wil ik graag aan anderen doorgeven. Ik vind deze klus een mooie manier om mijn loopbaan als tuinbouwdeskundige af te sluiten”.