Vrijwilligerswerk in Afrika en Azië

VSO werkt aan een eerlijke wereld. Daarvoor brengen we mensen samen. Vakdeskundigen delen kennis, ervaring en vakmanschap met lokale collega’s. In het bijzonder op de thema’s onderwijs, gezondheidszorg en werk & inkomen. We geloven dat mensen de wereld kunnen veranderen, als ze maar over de eigen grenzen heen kijken. Mensen zijn de krachtigste veranderaars en alleen hun samenwerking leidt tot blijvende verbetering. Kennis is daarbij hun krachtigste instrument.

Waarom vrijwilligerswerk doen?

  • Als vrijwillige vakdeskundige van VSO breng je niet alleen de vaardigheden en kennis mee naar ontwikkelingslanden, maar ook een hele andere manier van denken en werken. Op deze manier kun je dus echt een groot verschil maken die verandering in organisaties en gemeenschappen ondersteunen.
  • Je woont en werkt in vergelijkbare levensomstandigheden als je lokale collega’s, vaak op lange termijn. Dit creëert een gelijkwaardige en vertrouwde relaties met collega’s en leden van de gemeenschap wat het delen van kennis en vaardigheden en het testen van ideeën en innovatie stimuleert.
  • Als tussenpersoon kun je de toegang tot informatie, netwerken en bronnen binnen en buiten de gemeenschappen bevorderen en uitbreiden, zodat er na jouw vertrouw een goede basis is voor de lokale gemeenschap.

Bestemmingen en vrijwilligersprojecten

Wij hebben in heel veel ontwikkelingslanden in Afrika en Azië vrijwilligersprojecten lopen op gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werk & inkomen. We hebben niet voor alle projecten vacatures open staan. Vacatures kun je checken in onze internationale vacaturebank.

» Tabletonderwijs in Malawi
» Maternity Waiting Homes in Ethiopië
» Microkredieten in Tanzania
» Maternal/Neonatal Care in Oeganda

Ga naar het overzicht om alle projecten te bekijken.

Vrijwilligerswerk via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Wij werken we aan:

  • Verbinden van ervaren vakdeskundigen met lokale partners om basisdiensten te verbeteren.
  • Inzetten van vakdeskundigen die nieuwe kennis kunnen bieden en meer vertrouwen kunnen opbouwen.
  • Zowel lokale als internationale vakdeskundigen inzetten om de lokale dienstenverlening te verbeteren

Een VSO-placement levert je veel vaardigheden op, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om een reeks ingewikkelde aandoeningen die in de westerse wereld niet zo vaak voorkomen te leren kennen en te behandelen en je leert over het werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Werken via VSO betekent over het algemeen het trainen en begeleiden van anderen en er wordt dus aanspraak gemaakt op jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking. Dit kan je helpen bij het verwerven van meer senior rollen na afloop van je placement.

Ga naar vacatures »