Luister nu

Aflevering 1 – Maak kennis met hosts Fridah en Cetric

Onze VSO ambassadeurs klimaat delen hun persoonlijke verhalen over hoe zij via vrijwilligerswerk voor het eerst in aanraking kwamen met de wereld van duurzaam ondernemen en welke obstakels ze tegenkwamen en hebben overwonnen.

 

Kijk mee op Youtube

 

Ontmoet host Cetric Mululu

Ik ben Cetric Mululu, oorspronkelijk uit Webuye, Kenia, en nu woonachtig in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel volg ik een master in Duurzame Innovatie en Ondernemerschap aan de Universiteit van Birmingham. Hier ben ik als studentenvertegenwoordiger en Green Impact Sustainability Auditor actief bij de studentenvereniging.

Ik heb een passie voor mensen die hun eigen onderneming beginnen. Zij blijven mij inspireren. Ik heb als VSO vrijwilliger ervaring in de ontwikkelingssector, waar ik jonge ondernemers heb ondersteund die eco-startups hebben opgericht. Het ging hier bijna altijd om sociale ondernemingen in de duurzame sector. Ik werkte onder andere als adviseur voor ondernemerschapsontwikkeling voor het Waste to Work-project van VSO in Nairobi, waarbij ik jongeren help en ondersteun in het maken van bedrijfsmodellen in de informele afvalsectoren.

Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te delen met andere duurzaamheids-enthousiastelingen over duurzame ondernemingen en initiatieven via The Green Perspective Podcast. Als mede-host samen met Fridah kijk ik ernaar uit zinvolle gesprekken te voeren, elke aflevering weer.

 

Ontmoet host Fridah Okomo

Mijn naam is Fridah Okomo, ik kom oorspronkelijk uit Nairobi, Kenia, en ik volg momenteel een master in Global Development aan de University of Leeds in het Verenigd Koninkrijk. Hier ben ik ook actief als Student Sustainability Representative.

Ik heb erg veel passie voor initiatieven die door jongeren geleid worden op het gebied van duurzaamheid. Ik zie mezelf als een voorvechter van zinvolle jeugdparticipatie. Ik zet me in voor jongeren die ook willen bijdragen op gebieden als klimaatbeleid, fatsoenlijk werk krijgen en duurzaam ondernemen. Ik zorg ervoor dat jongeren een plek aan de tafel krijgen en actief betrokken zijn bij het creëren van duurzame oplossingen.

Ik heb jongeren vertegenwoordigd op verschillende regionale en internationale conferenties, waaronder de Rewired Conference in Dubai, Africa Climate Week en COP26, om hun stem te laten horen en te versterken. Als Green Skills Facilitator bij VSO heb ik de eer om The Green Perspective Podcast te hosten samen met Cetric. Hier voer ik gesprekken over duurzaamheid. Luister je ook?