Seksuele en reproductieve rechten voor iedereen

Make Way Ethiopië - Bron Benno Neeleman

Onlangs presenteerden we trots ons jaarverslag 2021/2022, waarin we de resultaten van het afgelopen jaar belichten. Zoals van Make Way, een programma waarmee we ernaar streven dat iedereen – dus ook de kwetsbaarste groepen in de samenleving – zélf kan beslissen over zijn of haar lichaam, relaties, seksualiteit en het al dan niet kinderen krijgen. Hoe zag het eerste jaar van Make Way eruit?

Make Way in 2021

Het eerste jaar van Make Way viel middenin de Covid-19 pandemie. We ontwikkelden structuren, bestuur en projectbeheer van het programma. Daarbij hebben we verschillende bottom-up besluitvormings- en operationele structuren opgezet. Ook gingen we de samenwerking aan met maar liefst 47 lokale partnerorganisaties in Ethiopië, Kenia, Rwanda, Oeganda, Zambia en op regionaal en mondiaal niveau. Samen hebben we de programmering mede ontworpen, die we de komende vier jaar gezamenlijk gaan uitvoeren.
Wat we nog meer deden? Je leest het op pagina 16 van ons jaarverslag.

Over Make Way

Het consortium dat het Make Way programma leidt, bestaat naast VSO Nederland uit Akina Mama wa Afrika, Forum for African Women Educationalists, Liliane Foundation, The Circle of Concerned African Women Theologians Kenya en Wemos, en werkt samen met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het programma wordt geïmplementeerd in Ethiopië, Kenia, Rwanda, Uganda, Zambia, de (oostelijke en zuidelijke) gebieden in Afrika en wereldwijd.


Foto credits: Benno Neeleman